Wie ben ik

“Je wordt niet meer de oude, maar wel de nieuwe.”

Als transformatie begeleider bij ABN AMRO ben ik steeds meer tot het inzicht gekomen, dat een transformatie gedreven wordt door een diep verlangen in verbinding te komen met een uitgesloten deel in onszelf, als organisatie of individu. Uitsluiten hielp ons in het verleden, maar dient nu niet meer en is zelfs pijnlijk. Mijn overtuiging is dat we allemaal diep van binnen verlangen naar compleetheid en balans, als een simpele natuurwet. Dat we tegen deze delen steeds meer kunnen zeggen: “this too belongs”. 

Afgelopen twee jaar heb ik dit transformatie proces van heel dichtbij meegemaakt. Mijn leven kwam in snel tempo tot stilstand toen ik na een covid besmetting langdurige klachten hield en mijn leven niet meer als voorheen kon vormgeven. In deze stilte kwam van alles naar boven, verdriet, onmacht om het verlies van mijn “oude leven”, maar tegelijkertijd ook het inzicht hoeveel energie het mij in het verleden had gekost om delen van mijzelf niet mee te laten doen. Als een strandjutter heb ik gezocht naar verloren delen, ze onder het maanlicht geïnspecteerd en met een enkele traan teruggeplaatst.  

De ervaring die ik heb opgedaan met transformaties deel ik graag. Dit doe ik vanuit de basis van Jungiaanse psychologie (droomwerk, archetypes en mythes) en energetisch waarnemen.

In 2008 behaalde ik mijn Master in Arbeidspsychologie. Van 2009 tot 2023 ben ik werkzaam geweest binnen ABN AMRO. Naast commerciële klant gerichte ervaring, heb ik als onderdeel van het Transformatie Team, de laatste 7 jaar het leiderschapsteam van de bank begeleid in de transformatie van de bedrijfscultuur. Ik heb daarvoor opleidingen genoten tot (team)coach (Aberkyn) en systemisch waarnemen (Hellinger Instituut) en mij de laatste jaren verdiept in het thema “belonging”, o.a. door het faciliteren van gesprekken aan de hand van kunst (kijk hier voor meer info).

Naast mijn werkzaamheden bij ABN AMRO heb ik mij ontwikkeld tot Mindfulness Trainer (Centrum voor Mindfulness) en heb ik een driejarige opleiding Energetisch Waarnemen genoten (School voor Energetisch Waarnemen).

Ik volg momenteel de drie-jarige opleiding Jungiaanse Psychologie bij Karen Hamaker-Zondag. Daarnaast heb ik voor het leren van de taal van de dromen opleidingen gevolgd bij de JUNGacedemie in Amsterdam (Module Droomwerk binnen Jungiaanse Psychologie), Toko-Pa Turner (Dreamtending) en Faranak Mirjali (The Way of the Dream). Om me nog verder te verdiepen in het terugvinden van het feminiene aspect in mijn eigen leven en het collectief, volg ik de opleiding “Reclaiming the Mythical Feminine” bij Faranak Mirjalili.