Toegang tot ons eigen energetische veld is soms makkelijker dan we denken, je kan het letterlijk slapend doen. Tijdens dromen maken we contact met die lagen van informatie die ons overdag vaak ontgaan, omdat onze aandacht er niet op gevestigd is. We krijgen deze ’s nachts gepresenteerd zodat we nog eens opnieuw naar bepaalde gevoelens, situaties of keuzes kunnen kijken. Mijn ervaring is dat we dan juist de gevoelens en mogelijkheden voorgespiegeld krijgen die we bewust of onbewust overdag naar achter drukken. Het verlangen van onszelf op dieper niveau lijkt dus telkens weer om volledig te worden, weer in te sluiten wat we uit sluiten. In de westerse maatschappij wordt dromen ook wel “het verwerken van de dag genoemd” maar ook wel op een dieper niveau “brieven vanuit de ziel” (Carl Jung).  

De dromen verschijnen vaak niet op een voor ons logische, rationele of lineaire manier. De manier waarop deze laag van bewustzijn met ons communiceert zit vol symboliek, metaforen en archetypes. Dat  maakt dat  het doorgronden van de droom een andere kwaliteit in onszelf verlangt. Als je leert in gesprek te gaan met je dromen opent een fascinerende, ontroerende en zeer informatieve wereld die ons ondersteunt in onze zelfontwikkeling. 

Ik kan je begeleiden in de kunst van het begrijpen van je eigen dromen. Dat kan in een serie van een op een sessies of in groepsverband.